Vanuit de Workumer Jachthaven kunt u een motorboot huren

Friesland is een watersportgebied met voorzieningen voor de watersport die je vrijwel nergens anders vindt. Met vele (gratis) ligplaatsen op de mooiste plekjes in de vrije natuur en in de dorpen en steden met passantenplaatsen.

Jachthaven in het hart van Friesland

Ontdek de Friese meren

Friesland biedt voor iedereen een geschikte vakantie!

De provincie Friesland bestaat voor ongeveer een derde uit water. Dit betekent dat je bijna overal kunt komen met een motorboot. De waterwegen en bruggen zijn goed onderhouden. Veel bruggen in Friesland zijn beweegbaar zodat ook met een hogere boot een mooie route gevaren kan worden. Voor de routes met veel vaste bruggen hebben wij de boten tot 2,45 meter in onze vloot. Met deze boten heb je een eindeloos bereik op de wateren in Friesland.

Friesland biedt voor iedereen een geschikte vakantieomgeving. Zo kan er genoten worden van veel natuur en rust. Op de Marrekrite plaatsen ligt u gratis in de rustige natuur. Ook kan je kiezen voor een jachthaven met de daarbij behorende voorzieningen. Voor mensen die graag wat meer in de bewoonde wereld liggen biedt Friesland ook genoeg mogelijkheden. De gezellige stadjes door de gehele provincie zijn zeker de moeite waard om aan te doen.

Voor de lagere routes wat betreft doorvaarthoogte hebben wij ook een geschikte boot te huur. Met een Doerak of Hellingskip kunt u alle kleine slootjes van Friesland ontdekken!

Wij hebben verschillende vaarroutes samengesteld in Friesland en Overijssel. Deze routesuggesties liggen aan boord.

Lees meer

Wat heeft Friesland te bieden

Friesland is een prachtige provincie. Veel mensen zijn niet op de hoogte van wat Friesland wel niet allemaal te bieden heeft!

Er zijn mooie slootjes en kanaaltjes die gevaren kunnen worden in Friesland. Maar er zijn ook routes die gedaan kunnen worden. Maak kennis met de gezellige plekken: Leeuwarden (Ljouwert), Sneek (Snits), IJlst (Drylts), Sloten (Sleat), Stavoren (Starum), Hindeloopen (Hylpen), Workum (Warkum), Bolsward (Boalsert), Harlinger (Harns), Franeker (Frjentsjer), Dokkum (Dokkum). Oftewel de Friese Elfsteden. De beroemde steden kunnen in een route in eigen tempo aangedaan worden. De ideale balans tussen af en toe een hapje en een drankje op een terrasje en het genieten van op het water zijn.

Ook een zeer mooie en knusse route is de Turfroute. De afstand tot de natuur wordt hier tot een minimum gebracht. Rustig touren door smalle slootjes en ook hier is er af en toe ruimte om een dorpje aan te doen. Plekken met voorzieningen langs de turfroute zijn: Appelscha, Donkerbroek, Gorredijk, Hemrik, Oldeberkoop, Oosterwolde. Deze plaatsjes laten u zien hoe gezellig varen in Friesland kan zijn!

Lees meer

Huren en varen

Geen vaarbewijs nodig: Voor het varen met onze motorjachten hoeft u geen vaarbewijs te hebben. Indien u geen vaarervaring heeft raden wij een vaarinstructie  aan.  Beginners kunnen tegen een geringe vergoeding uitvoerige instructie krijgen of zelfs een eendaagse spoedcurus. Gevorderde pleziervaarders krijgen bij de overhandiging van het schip tekst en uitleg over de boot.

Huren: Onze wisseldagen zijn op maandag en vrijdag. Vertrek om 15.00 uur, weer inleveren om 10.00 uur. U kunt een schip één of meerdere weken huren, een weekend of een midweek of een combinatie van beide: een week én een weekend of midweek. In het voor en naseizoen zijn de voordeligste mogelijkheden.

Kwaliteit en zekerheid: Wij zijn lid van de gerespecteerde branche organisaties HISWA. Dat betekent dat wij de hoogste kwaliteit bieden en u uitgebreid kunnen informeren over de talrijke routes en bezienswaardigheden. De boorddocumentatie is dan ook compleet en afgestemd op het schip.

Lees meer